Team

Team

Uw opdracht is bij ons in betrouwbare, professionele handen

Koen De Bruyn

Zaakvoerder en piloot Koen De Bruyn is al van kinds af aan gepassioneerd door techniek. Wanneer hij enkele jaren geleden kennis maakte met de dronewereld raakte hij begeesterd door de veelzijdigheid, techniciteit en nauwkeurigheid van het vak.  

Hij besloot zich optimaal te certificeren en doorgedreven opleidingen te volgen. Met DB-drones verzorgt hij professionele drone-opdrachten voor zowel bedrijven, industrie als particulieren waarbij klanttevredenheid, aandacht voor de veiligheid en respect voor de omgeving en de privacy voorop staan.

 • Theoretische kennis

  Klasse 1A Bewijs van bevoegdheid (Belgische wetgeving) - Theorie - Licenties Open A1-A3 en A2 + SPECIFIC (EU-Wetgeving) - BE en EU-wetgeving - VCA certificering - VCA VOL certificering

 • Praktische examens

  Klasse 1A Bewijs van bevoegdheid (BE) - Praktijk - Mapping - Inspecties

 • Specialisaties via extra opleidingen

  Visuele en thermische inspecties - Mapping en Fotogrammetrie - Specific Operations Risk Assessment (SORA) - GDPR (General Data Protection Regulation) - Privacywet - Veiligheid in de lucht en op de grond - EASA-wetgeving - Videomontage en Beeldbewerking

 • Medische keuring LAPL
 • Praktische kennis

  Doorgedreven praktijkopleiding om de drone perfect onder controle te kunnen houden en om vloeiende en gecontroleerde vliegbewegingen te kunnen maken. - Training van noodprocedures - Technische kennis van de drone, de remote controller en de software - Veiligheid in de lucht en op de grond i.s.m. Skeyes - Te volgen procedures in de verschillende gerestricteerde zones van het luchtruim.

Team

Verantwoordelijkheid

De theoretische en praktische kennis – in het bijzonder van wetgeving en van de verschillende categoriën luchtruim, die elk hun eigen beperkingen en speciale procedures hebben – zorgt ervoor dat een professioneel piloot zijn verantwoordelijkheden kent en zijn vluchten op een veilige, verantwoorde en kwaliteitsvolle manier uitvoert. DB-Drones waakt erover dat de opdrachten steeds uitgevoerd worden door professionele piloten met kennis van zaken.

Verzekeringen 

Een professioneel dronepiloot beschikt over de nodige verzekeringen. Ook DB-Drones beschikt over de volgende verzekeringen bij een gespecialiseerd makelaar: 

•  Burgerlijke Aansprakelijkheid Onderneming
•  Burgerlijke Aansprakelijkheid Beroep
•  Burgerlijke Aansprakelijkheid Luchtvaart
•  Burgerlijke Aansprakelijkheid Piloot
•  Omnium Drones
 

Wij werken steeds samen met professionele piloten 
om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen.

Professioneel Materiaal

DB-Drones werkt enkel met recente, professionele en goed onderhouden drones die beschikken over een certificaat van overeenstemming/luchtwaardigheid. Al onze toestellen zijn verzekerd, net als de piloot.

Samenwerking

Indien DB-Drones zelf niet het gepaste materiaal of expertise in eigen huis heeft, dan kunnen we beroep doen op een netwerk van professionele dronepiloten met uiteenlopende specialisaties. Al deze piloten voldoen ook aan alle voorgaande vereisten.

Om u een zo best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy